søndag 2. juli 2017

Minitur med yngste barnebarn

Hun blir fem år i oktober, og har spurt flere ganger om å få være med på bobiltur. I fjor var hun litt for ung syntes vi. I år er hun akkurat passe stor og selvstendig. 
Vi valgte Frosta og Hauganfjæra fordi det ikke er så langt å kjøre dit, og der er det mye å finne på for barn. Andrea gledet seg veldig til turen. Endelig ble det hennes tur til å være med.
Værmeldingen for de kommende to dagene var strålende. Vi har ventet lenge på sommervarmen i Trøndelag i år. 
                                
Farmor og barnebarn sjekket ut alle lekeapparater og muligheter allerede første ettermiddag. Sosial som Andrea er, fant hun raskt noen å være sammen med. På plassen ved siden oss sto det også en bobil. Ei åtte år gammel jente var med besteforeldrene på  tur i den. Tross alderforskjellen fant de to jentene tonen raskt. Etter hvert kom det også en seks år gammel gutt. Han var med besteforeldre i ei hytte på en av fastplassene på campingen. Disse tre koste seg sammen, og fant på mange aktiviteter.  Hoppeputa var populær. Den ble blåst opp hver morgen. Da sto barna nærmest i kø og ventet på at den ble klar.
"Uten mat og drikke duger helten ikke" er et kjent ordtak.  Middag inne en dag og ute neste dag. Litt barne-tv ble det tid til også. Spennende å sove i bobilen. Det gikk fint, hun sov godt hele natta.
På dag to ble det skikkelig varmt og godt. Det er en sterk overdrivelse å si at vannet i Trondheimsfjorden var varmt, men bading ble det likevel. Vi voksne vasset bare. Barna var litt tøffere.
Noe innekos ble det tid til på kvelden. Men jenta var sliten etter timevis med lek, bading og frisk sjøluft og syntes det var godt å legge seg.
Farmor gjorde et tappert forsøk på å flette håret slik som mamma gjør. Det var ikke lett, men det ble da et bruktbart resultat.
På hjemturen stoppet vi og tok en rast på Stjørdal, på en fin rasteplass. Andrea var raus med klemmer og kos. Et bevis på at hun hadde hatt det bra sammen med oss disse to dagene, vil jeg tro.
Takk for to hektiske, men koselige døgn lille venn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar