fredag 11. mai 2018

Sommeren kom plutselig!

Her hos oss gikk vi omtrent rett fra vinter til sommer. Snøen var knapt forsvunnet før sommervarmen var over oss.
Vi pakket bilen og dro på tur til favorittplassen vår for kortere turer, Hauganfjæra på Frosta. Vi ankom på mandag kveld og var eneste bobil på plassen. Et ungt par med telt var de eneste i tillegg til oss. 
Både tirsdag og onsdag dro vi på sykkeltur. Først til Tautra der vi besøkte Klostergården, med de gamle klosterruinene fra 1200-tallet. Vi spiste deilige karbonadesmørbrød fra kaféen ute i den koselige hagen. På vei hjem syklet vi innom det vakre nonneklosteret på øya.
Onsdagens sykkeltur tok vi på fastlandet, med lunsjpause på Tinghaugen. Der står det et flott monument, til minne om det gamle Frostatinget. En liten tur innom butikken for litt proviantering, og kaffe m/kake på den lokale kaféen. Det er viktig å støtte de lokale aktørene synes vi. 
Frosta er kjent som Trøndelags grønnsakhage, og endelig er produksjonen i gang. En lang og kald vinter og vår har forsinket starten, men nå er de godt i gang med årets sesong.
Utover onsdag ettermiddag kom det stadig flere biler og vogner på plassen. Ikke uventet med langhelg i sikte, og bra værmelding. 
Vi valgte å kjøre hjem på torsdag. På hjemturen svingte vi innom krigsmonumentet i Fættenfjorden i Åsen. Det er satt opp til minne om de som mistet livet i angrepet på det tyske skipet Tirpitz i 1942. 
En fin tur med mange gode opplevelser og inntrykk.
I dag regner det hos oss, men i følge værmeldinga skal det bli fint igjen i morra.
Bildene i innlegget er litt tilfeldig plassert.😉

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...