torsdag 19. juli 2018

Høye fjell og dype daler 26.06.-08.07.

Ny tur, nye muligheter. Vi satte kursen mot vest igjen. Første etappe gikk riktig nok sørover mot Dovrefjell. Der vi tok første overnatting på Hageseter. En fin turisthytte med campinplass og hytter.  Sanitæranlegg /tømme-/fylleplasser for do og vann er fine. God mat har de i restauranten også. Vi har overnattet der flere ganger, og passer alltid på å få tid til en tur i det fine terrenget. Mange fine merkede stier i området. Du kan også velge å gå langs pilgrimsleden, enten nordover eller sørover.
 

Fra Dovre fortsatte turen til Otta, der vi svingte rett vestover og kjørte gjennom Vågå og Lom. Vi fortsatte mot Strynefjellet, og valgte å overnatte på Dønfoss Camping i Sjåk. Plassen er nydelig plassert i fjellsida ovenfor elva, på forskjellige platåer. Stort utendørs svømmebasseng har de også. Sanitæranlegg, tømme-/og fyllplasser var fine. Det ble tid til en liten kveldstur rundt på campingen om kvelden.
 
 
 
                   
Neste dag kjørte vi videre til Strynefjellet. Dessverre var det regn og tåke over fjellet, men vakkert i all sin prakt likevel. Fin veistandard, og bra bredde på veien. Vi hadde tenkt å overnatte enten i Loen eller Olden. Regnet og tåka gjorde at vi valgte å kjøre videre.  
 
 
 

 
 
 

Da vi kom til Byrkjelo kom sola tilbake, og vi booket oss inn på Byrkjelo Camping. Helt ok der. De har et fint utendørs svømmebasseng, men det var dessverre stengt for dagen da vi ankom.
Det ble kveldstur til Gloppen skulpturpark i sentrum og en svipptur innom idrettsarenaen som flere ganger har arrangert NM i friidrett og andre stevner.

 
 
Ferden fortsatte mot Førde neste formiddag. Vi kjørte gjennom utrolig vakkert landskap før vi kom til Jølstravatnet, der var en god del vegarbeid. Litt venting ble det, men vi hadde god tid så det gikk fint.

 
 
Førde Camping ble neste stopp. Fin plass med alle fasiliteter. Vi tok fram syklene og syklet inn til sentrum om ettermiddagen. Litt handling av mat og middag på kinarestaurant. Neste dag ble det sykkel-sigthseeing i nærområdet, før vi syklet tilbake og tilbrakte resten av dagen/kvelden ved bilen.
 Turen fortsetter fra Førde og over Gaularfjellet. Gjennom vakre Viksdalen, før fjellklatringen begynte. Det ble lunsjpause på veien opp mot fjellet.

 
 Mektig utsikt på toppen, før vi kjørte ned i dalen igjen. Den lille bybobilen snodde seg elegant rundt 180 graders svinger på forholdsvis smal vei. Glad for at vi har byttet til liten bil. Føler oss mye mer komfortabel på utfordrende veier, som vi må kjøre for å komme rundt på Vestlandet blant annet.

 
 Balestrand ble neste mål. Kjørte inn til sentrum først, på veldig smal vei. Valgte å snu og kjøre tilbake til fergeleiet ved Dragsvik, der Veganeset camping ligger. En idyllisk liten perle helt i sjøkanten. Rent og pent, og alle fasiliteter her også.

 

 
 Utsikt til Balestrand rett over bukta. Det ble en liten kveldstur til fots i nærområdet her også.

 
 
 
 
 Neste formiddag fortsatte vi på nordsida av Sognefjorden til Lærdal. Først en liten fergetur fra Dragsvik til Hella. Videre forbi Leikanger og Sogndal før det ble nok en liten fergetur fra Mannheller til Fodnes. Så gjennom en lang tunnel før vi ankom Lærdal Ferie-og Fritidspark. Vi besøker Lærdal stort sett hvert år, fordi vi har familie her.
 
  
Det ble to fine døgn med sykkelturer, hyggelig samvær med familie og kos ved bilen.

 
 
Ferden videre gikk over Filefjell på fin vei, og gjennom ny tunnel av året.

 
 Fagernes Camping ble neste overnattingssted. Her har vi vært flere ganger tidligere. Nytt av året er at bobilplassene har fått plen og steinlagt platting. Det var ganske fullt på plassen da vi ankom. Vi fant heldigvis en plass som hadde litt skygge om ettermiddagen og kvelden. Det var en veldig intens varme der. En tur til fots langs gangveien inn til sentrum om ettermiddagen.

 

Neste dag fortsatte ferden mot Beitostølen og Valdresflya. Veien fra Fagernes til Beitostølen var den dårligste vi opplevde på turen. Veldig ujevn og humpete. Det var en del veiarbeid på strekningen, så de jobber tydeligvis med saken. På Beitostølen er det stor byggeaktivitet. Stedet er blitt en turistmagnet og et populært hytteområde. Her er det også etablert en aktivitetspark. Sikkert smart å tilby sommeraktiviteter for barn og unge.

 
Det ble lunsjstopp ved fjellet Bitihorn på Valdresflya. Veien over fjellet var fin, og ganske bred. Vi har kjørt her mange ganger tidligere, men aldri med bobil.
 
 

Underveis hadde vi god utsikt til blant annet Besseggen, en kjent attraksjon for fotturister.


Turen fortsatte gjennom Heidalen til Sjoa, og videre nordover langs E6. Vi stoppet i Heidalen, for en kaffepause var tanken. Det var sååå varmt der at det var ubehagelig å oppholde seg ute. Derfor ble den pausen veldig kort.


Turens siste overnattingssted ble Toftemo, like sør for Dombås. Her  har vi bodd en gang tidligere også. En fin plass med alle fasiliteter for oss bobilturister. God mat har de i restauranten også. Utendørs svømmebasseng finnes også her. Der var det stor aktivitet i varmen. Vi fant oss en fin plass under noen trær, der vi fikk litt skygge. Et nytt tilbud av året er store telt, plassert på treplattinger langs elvebredden. Vi fikk ikke sett dem på innsida, men regner med at det er ganske komfortabelt.

 
 
Siste etappe hjem neste formiddag. Dombås, Dovrefjell, og videre nordover mot Trondheim. Vi parkerte i egne innkjørsel tidlig på ettermiddagen. De neste dagene skal brukes til hagearbeid. Det gleder vi oss til nå.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar