onsdag 4. juni 2014

Venter på at ferien skal starte

Bilde 1
 I de ti månedene som gikk fra vi bestilte bobilen til vi fikk den, har vi samlet hendig utstyr. I tillegg har vi ønsket oss bobilting til bursdager og jul. Her kan du se en antifuktball, en vannkoker, samt silikon grytekluter og kork gryteunderlag/bordskånere.

Bilde 2
En vann-/vinkaraffel i melamin er grei å ha. Den har tett lokk, med helletut. Et par greie plastbokser med lokk som kan åpnes på hver side (det ene har strøhull) er kjekt å ha. Denne har jeg sukker i. Små skuresvamper fungerer som beskyttelse mellom løse gjenstander i skuffer og skap når vi kjører. Tipset om å bruke slike svamper fikk jeg av en selger i hos bobilforhandleren. 

Bilde 3
Gode kniver er alltid kjekt å ha. Disse er av god kvalitet, og har en slire for beskyttelse. De er veldig skarpe. Etter som de må ligge i en skuff i bilen, holder de seg fine lenger med den hendige sliren/trekket. Store kopper, med fargerik innside, og matchende skjeer er også på plass. Tynne, lette skjærefjøler er også med på lasset.

Bilde 4
En smart bolle i silikon og stål. Den tåler sterk varme, iflg. selger. Jeg kjøpte den på grunn av at den kan klappes sammen, og dermed tar liten plass. I utgangspunktet tenkt som salatbolle. Et lite desilitermål, samt salt og pepperbøsser er et "must".

Bilde 5
Til jul fikk vi denne smarte "stekeovnen". Den kan brukes både til baking og steking. Vi har ikke stekeoven i bilen, så dette blir alternativet. Fikk også en fin kokebok med mange oppskrifter. Gleder meg til å prøve den. Kanskje blir det nystekt brød fra denne i ferien?

Bilde 6
Det må jo være litt stil, også når vi ferierer i bobil. :) Serviser i melamin er supre. De er lette, og enkle å vedlikeholde/vaske. Glass til enhver anleding er på plass, også i melamin.. I alle fall alle typer glass vi har bruk for. Det lille grønne i forkant er et eggeglass. Koppene med blått mønster fikk vi ekstra billige. Det var en rest de hadde i butikken. Jeg elsker blå kopper, så da falt jeg for fristelsen. Ikke flere enn to i settet, men det holder for oss. I alle skuffer og skap, med kjøkkenutstyr har vi lagt antisklibelegg. Det er effektivt og greit.


Bilde 7
To reale batterilykter, kjøpt på Clas Ohlson er dekorative på bordet om kvelden. De ser ut som stearinlys, og er ordentlig fine. I dusjen fulgte det med et hendig lite tørkestativ. Det er allerede tatt i bruk.
Et verktøyskrin med litt praktisk verktøy må vi også ha med.  På Biltema kjøpte vi den svarte gummimatta. Den er grei å sette fra seg uteskoene på, før man tråkker inn på teppet. Inneskoene står klare på matta.

Bilde nr. 8
Et brannteppe kan være nyttig å ha, om uhellet skulle være ute. Likeså en pakke med plaster, sårvask og små bandasjer. Et par flasker med antibac er også kjøpt inn.

Bilder nr. 9
Lommelykt kan komme godt med, om man trenger å lyse opp mørke steder inni, utenfor eller under bilen.
Likeså et lite sett med kost og støvbrett. Ekstra toalettpapir og avfallsposer bør også være i skapet når vi kjører avgårde.

Bilde 10
Ei lita flaske med flytende vaskemiddel for klær kan vi sikkert trenge. Godlukt til doen må vi også ha.
Egne bobiltannbørster, men tilhørende tannkrem er kjekt å ha det også.

Bilder 11
Her står Rapido'n og venter på neste tur. Den ser nesten litt sørgmodig ut, synes jeg. Tida går heldigvis raskt, og det er ikke alt for lenge til ferien starter heldigvis. Vi teller dager og gleder oss.


1 kommentar:

  1. Heia - kor mye fint dere har fått inn i bilen --- ser at vi har veldig lik smak når det gjelder farger ;)
    vi får kansje ein liten tur i morgen --- tut tut -- monikasmil

    SvarSlett