mandag 13. juli 2015

Bobiltur i eget fylke

Sist helg ble det en kort bobiltur. Ikke mer enn en halv times biltur hjemmefra, ligger Storsand Gård Camping. Den ligger omtrent midt mellom Trondheim og Stjørdal. På denne plassen har vi ikke vært tidligere. Derfor passet det med et besøk nå, fant vi ut. 

Campingen er ganske stor, og tilbyr bobilplasser på flere områder. Vi hadde på forhånd sett oss ut et terrassert område, med utsikt over sjøen. 
Var heldige og fant plass der. Vi ankom fredag ettermiddag. I løpet av kvelden ble det nesten fullt på dette området. Det finnes to sanitærhus på plassen. Et like ved inngangen, og et litt lenger inn på området. Helt ny do- og spillvanntømmeplass er etablert ikke langt fra innkjøringen. Der kan du kjøre inntil med bilen. I tillegg var det muligheter for dotømming i sanitæranlegget nærmest inngangen. Litt langt å gå, for å tømme doen fra plassene nederst ved stranda. For oss var det ikke noe problem. Trengte ikke å tømme doen i løpet av helga vi. 
Fint grøntområde og badestrand, samt brygge der man kan fiske fra. Et par små båter til utleie fantes også. En liten butikk med det mest nødvendige av dagligvarer, og en liten kafé/restaurant var det også på plassen. Området var rent, ryddig og pent. Det var ganske mye folk der i helga, men stille og rolig om kveldene. Vi likte oss godt, og tar sikkert turen dit en annen gang også.


Bildene over, og kartet har jeg lånt fra nettet.

For å komme inn på campingområdet må vi passere broa du ser på bildet over. Den har portaler som minner om Gamle Bybro i Trondheim.
Bilene sto parkert ved inngangen til campingen. Hvem som eier dem vet jeg ikke, men synes de var verdt å ta bilde av.
Nordlandsbanen går gjennom campingen, ved innkjørselen. Vi ble ikke sjenert av togstøy. Kan nok hende de som camper nærmest 
jernbanelinja hører togene godt?
Det er mange som drar på tur med telt. Alt fra store hustelt med ståhøyde,
 til små lave telt. 
Trondheim Lufthavn Værnes, ligge heller ikke så langt unna. Dog langt nok til at flyene som kom inn for landing eller tok av, var ganske høyt oppe når de passerte campingen. Interessant å se på flyene syntes vi.
Det var kaldt og guffent på fredag. Bare 8 grader midt på dagen.  Værmeldinga for resten av helga var veldig bra, så det lovte godt. På en kald, men fin kveld smakte det godt med varm blomkålsuppe. For kaldt til å sitte ute å spise, men vi gikk oss en fin kveldstur. Været bedret seg, og vi kunne nyte en fin kveldshimmel.

Lørdag opprant med nydelig vær. Sol fra skyfri himmel etter hvert. Temperaturen steg gradvis, og det ble en skikkelig fin sommerdag. Litt for kaldt i sjøen, men det var et par ungdommer som tok sjansen og kasta seg uti. Til stor jubel fra de som satt på land. 
Etter hvert fyltes det opp med telt, campingvogner og bobiler over alt. Bildet under er tatt tidlig på dagen, og da var det god plass.

Oppe i skråninga på bildet over var det mange hytter. Noen små og noen litt større. Det var pent og velstelt over alt.
På brygga snakket jeg med en mann fra Litauen som var på fisketur.  Han fikk ei hyse på kroken, akkurat da jeg sto og så på. Snøret hans hengte seg fast i en av bryggepilarene, så her ligger han langflat for å løsne det. Han fikk berget fisken, som dere ser. Han var der hele dagen, 
og fikk mer enn denne ene fisken i alle fall. 
Husbonden "fisket etter" gode fotomotiv, og fant mange.
Det ble en nydelig dag ved Trondheimsfjorden.
For ikke å snakke om kvelden. Den var magisk.  Det var mange utenlandske turister som satte pris på den lyse og vakre sommerkvelden også. En gjeng som campet litt lenger opp, og ikke hadde kveldssola, tok med seg stoler og bord og satte seg på bakketoppen. Der var det utsikt over fjord, fjell og solnedgang. 
De ble sittende til etter  sola gikk ned. 
Bildet under er tatt kl 22.30. Ikke midnattsol, men sannelig ikke langt unna.

Vi satt ute lenge lørdag kveld. Inn i mellom var jeg inne en tur og så litt på Sommerbåten, som denne kvelden kom til Ulsteinvik.
Litt strikking ble det også tid til. Gubben leste krim ute i godværet. 

Søndag våknet vi til enda varmere vær. Vi måtte rulle ut markisen. Jeg hadde glemt min uunværlige solskjerm, og gubben sin caps. Nå skal vi kjøpe oss caps og solskjerm som alltid skal ligge i bobilen.
 I tolvtida pakket vi sammen og dro hjem. 
Lunsjen ble inntatt i vår egen hage, en times tid senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar