tirsdag 30. april 2019

Nydelig oval helg på Frosta/Tautra (torsdag til søndag)

25.-28. april tilbrakte vi på Frosta. Ei fantastisk helg, med sommertemperaturer. Denne gangen bodde vi på Øra Bobilcamp for første gang. Den ligger rett ved moloen over til Tautra. Et fint utgangspunkt for sykkelturer i alle retninger, noe vi benyttet oss av hver dag i godværet. Det var tre-fire biler der da vi ankom tidlig torsdag ettermiddag. I løpet av helga ble det fullt. 33 biler i alt. 
Her er det grusplass m/plen på alle plassene. God avstand mellom bilene, og litt ekstra pynt med gjerder og planter noen steder. Vi var heldig og valgte et hjørne med både gjerde og beplantning. Alle fasiliteter på Øra. Vi likte oss godt her, og kommer nok til å dra hit flere ganger. 
På fredag syklet vi over moloen til Tautra. Der vi fikk med oss en ti minutters messe, med nonnene i Mariaklosteret. Det var en spesiell opplevelse. Åtte nonner deltok, en spilte nydelig på harpe til de andres sang. Fotografering er ikke tillatt inne. Derfor er bildene fra klosterets brosjyre. 
Etter besøket hos nonnene, syklet vi videre til Klostergården. Der befinner ruinene av et gammelt munkekloster seg. I tillegg er det restaurant og butikk på gården. Dette har jeg skrevet om tidligere også. Nytt av året er et kunstgalleri, galleri Såinnhuset. Bente, ansvarlig for galleriet og selv billedkunstner, tok godt i mot oss. Det var en hyggelig atmosfære der, og mye bra kunst. Galleriet kommer til å ha åpent hver dag fram til september.

I butikken på Klostergården selger de øl fra egen produksjon. For første gang kjøpte vi med oss to flasker. Det falt i smak hos oss begge utenfor bilen.
 etter en lang og varm dag.
Solnedgangene disse dagene var utrolig vakre, i sine rødorange nyanser. 


Lørdag ble det sykkeltur på fastlandet. Denne gangen på nye "stier".  Ganske humpete og kupert på deler av denne strekningen. Vi måtte "krype til korset" og gå med sykkelen på flere steder. Til tross for dette var turen en flott opplevelse. Innlagt matpause i strandkanten på Småland, og kaffe med kake på kafe i sentrum, før vi fortsatte hjemover.


 Vi laget oss bra mat hver dag. På lørdag ble det ovnsbakt fisk. Den fine lille stekeovnen fra Omnia er super på gassbluss. Den kan brukes til det meste. Vi har også laget pizza og sjokoladekake i den.Før lørdagen var omme var det fullt på plassen.
 Søndag ble det en litt kortere sykkeltur til Hauganfjæra Camping, der vi alltid har bodd tidligere. Der ble det en kort kaffe-/ispause før returen. Vel tilbake var det tid for å pakke sammen og avslutte helgeoppholdet på Øra.Det nydelig været fulgte oss på veien hjem også. Vi passerte Steinvikholmen på Skatval underveis, og tok en kort stopp på en rasteplass for en matbit. Der sto det tre svære vogntog da vi kom. Bilen vår ble som en liten mygg i forhold. På E6 sørover fra Trondheim var det lite trafikk. 
Vi fikk nok en dag med sol og sommervarme etter at vi kom  hjem. i dag er det gråvær og litt regn. Det siste er bra, for det er veldig tørt i Trøndelag for tida. Skogbrannfaren er stor.


Nå er bilen gjort klar til ny tur. Når det blir vet vi ikke ennå, men vi gleder oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...