torsdag 8. august 2019

Tre herlige augustdøgn på Frosta og Tautra

Så ble det tid for et nytt besøk til vårt faste sted for korte turer, Frosta. Denne gangen bodde vi på Øra Bobilcamp. En rolig plass som passer godt for oss godt voksne. Plassen ligger rett ved moloen til Tautra. Begge disse stedene er godt beskrevet i flere tidligere innlegg. 
Vi liker veldig godt å sykle rundt når vi er her. Første dag ble det sykkeltur til Tautra. Den nordøstlige enden av øya har vi aldri tidligere besøkt. Det er adgang forbudt der i hekkesesongen for ærfugl. Etter 15.juli kan man gå der. Vi så ingen  ærfugl, men husene deres sto der på rekke og rad. Det var tydelige spor etter nylig liv,  og det er fint å vite.Karbonadesmørbrød i Klostergården måtte vi ha med denne gangen også. Ferske, lokale grønnsaker og litt til ble med oss i sekken tilbake. Godværet det står oss bi, så ettermiddagen ble tilbrakt ute. Litt ekkel og kald vind fra nord gjorde at leveggen måtte settes opp.

Neste dag syklet vi innover Frosta, til sentrum. Som sedvanlig når vi drar den veien, ble det lunsj på Vårres Kafé. På hjemveien tok vi turen innom et gårdsutsalg med grønnsaker. Nydelige neper og store, saftige reddiker ble med hjem.

Om etter middagen pakket det seg til med skumle skyer rundt omkring. Vi var forberedt på heftig regnvær og torden. Det kom ikke over oss, heldigvis.

Neste formiddag valgte vi å pakke sammen. Husbonden er en ryddig sjel. Ikke noe blir overlatt til tilfeldighetene ved pakking. Vi trenger ikke å skjemmes når bakdørene åpnes vi. Her er alt «på stell».

Hvor neste tur går, vet vi ikke ennå. Det blir i alle fall til et sted vi ikke har vært tidligere i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...