torsdag 8. august 2019

Åtte fine sommerdager ved sjøen i Trøndelag

De siste dagene av juli tilbrakte vi i sjøkanten ved Trondheimsfjorden. Bobilen parkerte vi på gårdstunet hos min fetter. Like nedenfor har vi naust og båt. Dit går det ikke vei. Kun adgang via innmark. Sammen med våre barn, svigerbarn og barnebarn lå vi de første døgnene i telt. Tre  hustelt i forskjellig størrelse ble satt opp rett ved naustet. Akkurat disse dagene fikk vi årets varmeste dager i fylket. Over 30 grader et par av dagene. Det ble både bading, fisking og andre vannaktiviteter. Det var så mye fisk i sjøen en av dagene, at det formelig kokte. Sei, torsk, lyr og makrell fikk vi på kroken. Ingen av oss har opplevd maken tidligere. Vet ikke hva det skyldes, men artig var det. 
Ferien var slutt for de unge, så da ble leiren pakket ned, og alle dro hjem. Vi kjørte hjem med telt og soveposer. Fikk dusjet og stelt oss, og sov ei natt hjemme. Dagen etter kjørte vi tilbake. Denne gangen for å bo i bilen. Fortsatt samme fine været, men heldigvis mer normal temperatur. 
Ble en del jobbing disse dagene. Fjernet en gammel, råtten platting. Stein, sand og tang ble fylt på, og en ny solplass «ble født». Siste døgnet kom yngste barnebarn tilbake, og det ble både bading, bygging av sandslottet, fergetur tur/retur over fjorden og besøk i fjøset. Pannekaker, stekt på gassbluss i fjæra smakte godt til middag.
Gode, fine opplevelser å se tilbake på når vinteren kommer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...