mandag 27. april 2015

UKM - Fylkesmønstring

I helga var det UKM (Ungdommens Kulturmønstring) for Sør Trøndelag, på Støren i Midtre Gauldal Kommune. Vårt eldste barnebarn, på 11 år var deltaker der. Fordi han er så pass ung, og heller ikke ønsket å overnatte med de andre på skolen, bodde han i bobilen med oss fra fredag til søndag.  Mamma, pappa og lillesøster kom innom, både lørdag og søndag de også. 
Det var konserter og mange andre aktiviteter i Størenhallen hver dag/kveld. Et stort arrangement, som ut i fra vårt ståsted virket velorganisert og godt gjennomført. 11-åringens band, Mad Moped spilte sin låt på søndag. Fin gjennomføring, og alle var vel fornøyde selv om de ikke gikk videre.
Vi fant en fin plass til bobilen på Vårvolden Camping ved Gaula. Campingplassen sesongåpner ikke før til helga. De gjorde et unntak for oss. Vi var den eneste bobilen på plassen, som ellers består av en god del hytter og faste campingvognplasser. Etter som fiskeelva Gaula er nærmeste nabo, er det stort sett fiskere som har fast plass der. Plassen egner seg fint for bobiler, og det var en god del plasser med strøm tilgjengelig. Tømmeplass for do og spillvann hadde de også. Sanitæranlegget var ikke åpnet da vi var der. 
Støren ligger kun 5-6 mil fra der vi bor. Derfor har vi aldri campet der tidligere. Vi kjører alltid gjennom/forbi Støren på vei sørover mot Oppdal og østover mot Røros (og motsatt). Faktisk stopper vi ofte for å drikke kaffe eller spise middag her, på vei hjem fra ferieturer o.l. Denne gangen fikk vi anledning til å utforske nærområdet på en ny måte.
Vi besøkte Gaula Natursenter og gikk en fin tur over jernbanebroa (Rørosbanen) og ned til Gaulas bredd. Rørosbanen og Dovrebanen møtes på Støren, og det er førstnevnte som går forbi campingen. Det går ikke så ofte tog der, så vi ble ikke forstyrret av dem. 
Vi plukket fine steiner, som ble med oss hjem.  På elvebredden oppdaget vi et ferdiglaget hjerte i Stein. Kanskje laget av et forelsket par? 
På lørdag utforsket vi de to butikksentrene etter godbiter. Om kvelden koste vi oss i bobilen, med kortspill og tv. Alle tre var enige om at det hadde vært ei innholdsrik og fin helg. 
En søt plante prydet bordet vårt. Den fikk vi av barnebarnet, som takk for at vi ville være sammen med ham i helga. Vi føler oss heldige, som får lov til å være med på sånt som dette.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...