mandag 11. januar 2016

Oppdatering på bobilhøsten 2015

På sensommeren og høsten ble det flere fine bobilturer på oss. Først ble det en rundtur via Fosen og Inderøy. Været var på vår side. Til tider ganske mye vind, men det la ingen demper på trivselen. Vi overnattet først på Austråt camping. En koselig camping med nye eiere. Den er under oppgradering/utbygging. Gammelt sanitæranlegg, men ellers veldig bra. Mange fine gang- og sykkelveier i umiddelbar nærhet. Det benyttet vi oss av. Kort avstand med sykkel (ca 7 km) til nærmeste tettsted Brekstad. Vi syklet dit langs sjøen, gjennom et våtmarksområde. Austråtborgen ligget et lite steinkast fra campingen. Den var stengt da vi var der dessverre. Litt for seint på sesongen. Vi har besøkt den et par ganger tidligere heldigvis, så det var ok. Golfbanen var nærmeste nabo til campingen. Kjekt for de som liker den sporten.
Neste overnatting ble på den nye bobilparkeringen på Inderøya. Varmt vær, med torden i lufta. Vi var alene på plassen om natta. Sesongen på hell for de fleste bobilturister. Plassen ligger fint til i forhold til utsikt, men på skyggesida om ettermiddagen. Det var så varmt denne kvelden at det gjorde ingenting. Det er strømuttak til hver plass her, og det er det eneste av fasiliteter. Ikke tilgang til vann, eller tømming av noe slag. Det var et stort minus. Håper de får ordnet dette til neste sesong. I alle fall en søppeldunk og en vannkrane. En fin park med restaurant i enden av vegen, et par svinger lenger oppe. Her er det en fantastisk utsikt. Verdt et besøk. Vi kom så seint at restauranten var stengt. Vet heller ikke om den er åpen for allmenheten hver dag. Vi hadde heldigvis det vi trengte i bilen. En fin kveld i varmen.

Neste dag fortsatte vi mot Levanger. Tenkte å å ta ei overnatting der også, men det var så bløtt på gressmatta, etter heftig regnvær noen dager tidligere. Var redd for å kjøre oss fast. Derfor fortsatte vi til Hauganfjæra på Frosta. Der er vi godt kjent, og der var det fint å stå. 
På Frosta er vi ivrige brukere av turstier, til fots og på sykkel. Det har jeg skrevet om og dokumentert godt i tidligere innlegg.
Vi dro dit enda et par helger før sesongen var slutt. Bildene over er fra den siste høsthelga der.

Et par flotte døgn på Høgkjølen camping i Orkdal fikk vi også med oss. Vi var 
eneste bobil disse dagene, helt på tampen av sesongen. Det var folk i noen få av spikerhyttene, så vi vi var ikke helt alene. Det fine været sto oss fortsatt bi. Ganske heftig vind på toppene den andre dagen. Vakkert var det uansett. Vi koste oss både i terrenget på turene våre, og ved bilen om ettermiddagen/kvelden.


Takk for et supert bobilår. Vi gleder oss allerede til 2016-sesongen.

1 kommentar:

  1. Flott å dra på tur med bobil. Vi liker også det. Leier..
    God tur videre!

    SvarSlett

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...