tirsdag 3. mai 2016

En koselig tur

Vel hjemme igjen etter en fin tur til Levanger, i nabofylket enn så lenge. Fra 2018 blir de to Trøndelagsfylkene offisielt slått sammen til ett Trøndelag. 
Været var fint. Mye sol, med en god del vind fra sørøst.  Det var mange ute i samme ærend som oss. Nesten fullt på plassen i løpet av lørdag ettermiddag. Vi gikk oss ettermiddagstur langs strandpromenaden. Det er fint tilrettelagt med gruset gangvei  og grøntarealer. I ene enden av området ligger Magneten kjøpesenter. Der ble det nye jakker på oss begge (Stormberg), og en matbit.
Det nye og fine på campingplassen siden sist, er at de fleste bobilplassene er gruset. Vi har ved et par anledninger nesten kjørt oss fast på vått underlag tidligere. Nå er det veldig fint å stå her.
Ungdommer fra 4H hadde kakelotteri på Magneten. Ikke mange lodd igjen da vi kom, men tre kaker. De fristet oss med at det derfor var store sjanser for å vinne. Jeg hadde akkurat nok småpenger til to lodd. Sannlig vant vi ei deilig sjokoladekake. Fikk plass til den i ryggsekken på turen hjem. Smakte godt til ettermiddagskaffen.
De nye solbrillene mine ble flittig brukt i helga. Har investert i solbriller med progressive glass. Ikke billig, men etter hvert nødvending. Nye av året er også de små t-lysene med batteri. Nå er det jo lyse kvelder allerede hos oss, men fortsatt mørkt sent på kvelden. 
Denne gangen hadde jeg bakt brød før vi dro. Tror jeg må fortsette med det. De både smaker bedre og er sunnere enn de fleste kjøpebrød. Synes også de har positiv virkning på fordøyelsen. Alt i alt, argumenter nok til å fortsette med brødbakingen.
Via nettet fant vi ut at det skulle være 1.maitale på torget kl. 12.00, med påfølgende tog.  Hadia Tajik var dagens taler på Levanger. Vi tok på oss turklærne og ruslet langs fjorden inn til sentrum. En fin tur i sola. Fortsatt ganske mye vind, men heldigivs ikke så kald. En god del folk var møtt opp på torget. To musikkorps deltok. Det skapte fin stemning. Vi var tilskuere til det hele. Etter toget fant vi en åpen kafe, Nr.39 på Thon Hotel Backlund. Der ble det kaffe og vaffel på oss. På vei hjem stoppet vi ved kirka, der det var kransnedleggelse ved monumentet over lokale falne i krigsårene 1940-1945.
 
Kirka i Levanger er bygget i mur. Det var vakkert med alle flaggene foran den lyse kirka og trærne, som såvidt var begynt å bli grønne. I parken på torget står det en fin paviljong, som fungerte som talerstol for 1.maitaler Hadia Tajik denne dagen.
 
I Levanger sentrum er det mange trebygninger med fine fasader,og i parken sto vårblomstene i full flor.
Moan Camping ligger ved sjøkanten i en slags lagune. I enden er det ei fin bro der vannet strømmer inn og ut under, ved flo og fjære. Dette skaper en kraftig strøm, som er ganske fasinerende å se på. Her var vannet på vei ut.

Kveldsysler må man ha. Jeg hadde med meg blant annet ull og nålefilteutstyr. Brukte en pepperkakeform til disse sommerfuglene.
Det er dårlige tv-forhold på plassen. I alle fall for oss som har kun ei lita antenne på taket. Nå trenger vi jo ikke tv, men det er kjekt å ha. Etter som det er gratis wifi på plassen, kunne vi se på NRK på Ipaden. Vi har alltid med oss bøker på turene våre, men litt hekling og annet blir det også tid til. Det var for kaldt til å sitte ute, syntes vi. Derfor ble det kveldskos innendørs.
Ledlysskinne og de små t-lysene, er med å skaper koselig stemning om kvelden.
Mandag våknet vi til nok en fin dag. Sol og fin vårtemperatur, men fortsatt litt vind. Vi gikk en ny tur langs strandpromenaden. Der er det mye fint å se på. Denne gangen hadde vi ikke med syklene. Derfor ble "apostlenes hester" flittig brukt. 
En flott lekeplass har de laget til, og flate steiner er lagt slik at de kan brukes som trapp ned til stranda. Området er ikke helt ferdig. Det er fortsatt anleggarbeid i gang på den delen som ligger nærmest E 6. Fin utsikt fra kafevinduet på Jordbærpikene. Det blir nok grønn og fin plen (nærmest vinduet) i løpet av sommeren.
På vei hjem tok vi en kort kaffstopp  på den fine, nye rasteplassen like nord for Stjørdal. Vi møtte overraskende nok flere bobiler langs veien (på en mandag). Tydelig at sesongen er godt igang, i alle fall for seniorene/pensjonistene.
Lua jeg begynte på i helga ble ferdig i går kveld. Tror den skal passe til barnebarnet på 3 år? Har allerde en ferdig kåpe/jakke, strikket i samme garn liggende klar til montering.
Det er alltid godt å komme hjem til hverdagen, men vi gleder oss allerede til neste tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar