tirsdag 24. mai 2016

Tur til Snåsavatnet

Vi har hatt ei fantastisk langhelg på Føllingstua camping ved sørenden av Snåsavatnet, fra fredag til mandag. Plassen ligger 14 km nord for Steinkjer, ved E6. Langt nok unna veien til at vi ikke hørte trafikken. Vårt første besøk på denne plassen. Det blir definitivt ikke det siste. Dette er en fin campingplass for bobilturister. Alle fasiliteter. Rent, ryddig og i tillegg veldig trivelig vertskap. De tilbyr utleie av båter og det er en fin minigolfbane ved vannkanten. Grillhytte og grillplasser er også tilgjengelig for gjestene. 
En fin tursti er lett tilgjengelig på motsatt side av E6. Den er under fortsatt utbygging. Skal bli lenger, men er fin allerede. Vi brukte et par timer på å gå den tur/retur i rusletempo, med innlagt spisepause. Det finnes benker og fin rasteplass/bålplass underveis. Fuglesangen i skogen var utrolig vakker nå i mai. Vi prøvde å finne ut hvor mange fuglearter vi hørte, men det var umulig. Mange var det i alle fall.
Vi var veldig heldige med turværet denne helga. Det regnet en del på kvelds- og nattestid, men var fint på dagtid.
Tid til å kose seg innendørs ble det også plass til. Det er gratis wifi på plassen, og gode tv-forhold med lita antenne og Rikstv.
På veien hjen stoppet vi på Levanger ved Magneten kjøpesenter, der vi skulle innom Stormberg å handle noe. Etterpå ble det lunsj på Jordbærpikene. Deilig!
Mandag morgen var det gråvær og regn i lufta. Ok for oss, etter som vi skulle kjøre hjem. Vi kjørte gjennom flotte jordbruksområder. På Verdal ligger Kværner Verdal AS (tror det heter det nå?). En stor og viktig bedrift i regionen. Ikke så vakkert å se på kanskje, men den store konstruksjonen betyr at det er aktivitet på stedet. Det er bra. Vi var eninge om at det hadde vært ei innholdsrik og fin langhelg.

7. til 9.mai
Etter forrige innlegg, der vi besøkte Levanger har vi vært en tur på Frosta igjen. Hauganfjæra har jeg dokumentert med ord og bilder flere ganger tidligere. Derfor kommer kun en billedkavalkade denne gangen.

1 kommentar: