tirsdag 30. juni 2020

Tre døgn på Ørland Camping i Trøndelag

Ørlandet ligger på Trøndelagskysten, og store deler av området er helt flatt. Man kan ta ferger og sykle over flere øyer om man vil. Hadde tenkt oss på en sånn tur en dag, men fergeavgangene på returen var så sjeldne og været så varmt, at vi droppet det. Vi sykler fortsatt på manuelle sykler. Etter hvert begynner vi å bli en kuriositet blant bobilfolk. De aller fleste har sykler med hjelpemotor. Vi nekter å gå over til el-sykkel, så lenge vi greier å sykle ved egen hjelp. I bratte/lange motbakker går vi med sykkelen. Da blir utforbakkene en enda større glede. Sammenleggbare sykler med tre gir, kjøpt å Biltema i 2014 (og flittig brukt) fungerer fortsatt utmerket. 
Ørlandet flystasjon, der de nye F35-flyene er stasjonert ligger et steinkast fra campingen. Seks av flyene var på vingene de to første dagene vi var der (torsdag og fredag). Et flott syn. For oss var det bare spennende. Å bo så nært hele året, er nok noe helt annet.
Campingen er ganske ny, og selvbetjent. Alle fasiliteter, rent og ryddig. Enkelt betalingssystem og skikkelige regler for oppstilling av biler og vogner. Egen hundehage for luftig av de firbente, og gangstier for å komme til stranda like ved. Best å bade på flo sjø, da det er veldig langgrunt. Fin sandstrand. Vi sitter igjen med kun positivt inntrykk av plassen. 
Flere severdigheter i nærheten som Grandefjæra, et unikt fuglereservat med utkikkstårn, stier og bord/benker. Austråttborgen, der fru Inger regjerte i sin tid, Austrått Fort og Austråttlunden ligger også i sykkelavstand fra campingen. Tettstedet Brekstad, med fergeleie over til Agdenes ligger noen kilometer unna. Her ligger det blant annet et stort kjøpesenter, flere kaféer og vinmonopol om behovet for litt byliv er der. Det finnes også muligheter for mindre fjellturer for den som ønsker det. For eksempel opp på Kopparen 483 meter over havet.

Tidligere i sommer kjøpte vi ei regulerbar stang, som vi satte opp over døra i bilen. Den er fin til å henge fuktige klær på. Vi tenkte først og fremst på våte jakker etter turer i regn, men den fungerer fint for sykkelskjorter i godvær også. 

Alle kommer seg ikke av ferga ved egen hjelp. Ingen  bobil, men en litt større bil i alle fall. Mange hjelpsomme passasjerer fikk den trygt på land.

Nå ser vi fram mot neste tur. Vi kommer til å holde oss i egen landsdel i sommer. Mye uoppdaget her fortsatt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar