søndag 12. juli 2020

Tilbake i Bergstaden Røros

En tur i året til Røros må vi ha med oss. Værmeldinga var ikke særlig oppløftende, men det stoppet ikke oss. Vekslende vær på turen, og ikke mer enn 11 grader.
Det er idrettslaget som driver bobilplassen på Røros. De har gjort en del forbedringer siden i fjor. Ny informasjonstavle, og mange flere strømuttak tilgjengelig. Første kvelden overholdt nok ikke alle avstandsregelen mellom bilene. Det ble veldig fullt. Neste dag kom de og malte orange striper for å markere plassene. Annenhvert felt ble malt med et kryss over. De hadde med mål, og passet på at alt ble riktig. Veldig bra.  Dusj-og toalettanlegget til idrettslaget er tilgjengelig, når laget ikke bruker det.  Tømmestasjon for toalett og spillvann mangler, men det kommer nok. Etter pågangen å dømme, tjener de godt i år. Det frigjør kanskje penger til litt ekstra satsing på plassen? Et større kommunalt bidrag/initiativ er kanskje på sin plass. En turistmagnet som Røros burde ha en oppdatert bobilplass i 2020.

Et besøk i Røros Kunstforenings galleri hører med. Der kan man beundre verk av både Pushwagner, Håkon Gullvåg, Håkon Bleken og mange andre kunstnere. I år ble det ingen handel, men et interessant besøk.
For øvrig vrimler det av fine ting å se på, og kjøpe om man ønsker det. Fine kafeer er det flere av. Coronatida gjør at det er færre bord tilgjengelig, men vi lyktes med å finne plass og spise lunsj på Kaffestuggu.
Vi har funnet ut det er smart å ta bort bordet i bilen av og til. Det er lett å fjerne. Vi legger det oppå senga bak. På den måten får vi bedre plass til bena når vi sitter foran tv’n om kvelden. I en bybobil er det akkurat nok plass til det vi trenger. Fordi vi prioriterte langsgående senger bak, går det litt på bekostning av sitteplasser. Det er mye som skal ha plass innenfor seks meter. Tross dette liker bilen vår veldig godt, og angrer ikke på at vi solgte den store på knappe sju og en halv meter.
Det ble en sen kveldstur i nærområdet andre kvelden. Bobilplassen var helt full. Noen hadde funnet seg plasser, uten strøm på motsatt side av veien. Vi fant ut at det sto mer en 60 biler på plassen totalt denne kvelden.
Lett å finne mange gode fotomotiv på en rusletur på Røros.  De er flinke til å pynte i gatene.


På vei hjem igjen. Dårlig værmelding, men de tok litt feil denne dagen. Sola beæret oss med lengre besøk, og naturen viste seg fra sin beste side nedover dalen.


Vel hjemme var det tid for stell av plantene i hagen. Noen av sommerblomstene sturer litt etter kalde dager og mye regn ei stund nå. De fleste ser ut til å takle det bra. Staudene er trofaste slitere, og holder ut i all slags vær.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...