mandag 26. mars 2018

Første tur 2018 - Endelig

Dette har vi ventet på lenge. Litt mindre vinter, snø og kulde. Etter som det var meldt plussgrader for helga, pakket vi bilen og dro til vårt favorittsted for helgeturer. Frosta. Ikke meldt mye sol men vi har da gode, varme klær med. Vi har aldri vært der på denne tida av året tidligere. På Frosta er de vanligvis tidlig ute med våronna og setting av poteter m.m. På grunn av den kalde vinteren var de ikke kommet igang ennå. Mye tele i jorda og overvann på jordene. 
På Hauganfjæra var det stort sett som før. Bortsett fra snø her og der. Vi var den første bobilen som ankom. Var alene helt til fredag kveld. Da kom det en til. Lørdag kom det ytterligere to. Det var folk på flere av fastplassene også, så det var aktivitet rundt omkring. 

Litt påskepynt fikk være med  lasset denne helga. Å gå fra stor til liten bobil, byr på endel utfordringer. Vi må planlegge godt hva vi har plass til å ha med. Har i allefall funnet ut at vi dro på mye unødvendig tidligere. Nå har vi akkurat nok av alt, og det er godt nok.
Bilen har lyst og fint interiør og god belysning. Varmeanlegget er effektivt og bra. Det blir raskt varmt. Gode madrasser og god plass i sovedelen. Stolene har bedre sittekomfort enn forrige bil. Kjøkkendelen er romslig og grei, med en liten ekstra benkeplate i hver ende. I det hele tatt er vi godt fornøyd med det meste. Badet er knøttlite. Det går med et nødskrik. For meg som er kun 160 cm, og ikke alt for tjukk går det bra. Litt verre for husbonden, som er slank men høyere og mer skulderbred enn meg. Vi tilpasser oss, og får det til å fungere. Det skaper litt latter og moro inn i mellom. 
Det er mange fordeler med en mindre og mer snerten bil, så vi angrer ikke på vårt valg.
På lørdag ble det en lengre og fin tur til fots, langs Frostastien. Vi spiste maten vår på rasteplassen ved broa over til Tautra. Der er det også en bobilplass. Det sto 3-4 biler der. Regner med at det fylles opp både der og på Hauganfjæra utover uka. Det er meldt sol og godvær i dagene som kommer.
                                                                                               


Ferske spor etter rådyr på veien der vi gikk. Det er mye fint å se på langs ruta, til tross for overskyet vær med regn i lufta.


Broa og moloen over til Tautra kan sees midt i bildet. Over den sykler vi flere ganger hver sommer. Det blir nok flere turer denne sommeren også.
Den utsatte kanten midt i bildet er lett å "skalle" hodet borti. Husbonden kom på å smette et isoporrør rundt, og vips så er problemet løst. Nå gjør det ikke vondt om vi kommer borti.

E
Laget meg ei lita "bobilkurv" til håndarbeidet mitt. Jeg har alltid med strikking og/eller hekling. Kurva får plass under bordet, eller på dobbelsetet, når den ikke er i bruk.
På lørdag ble det Toro grønnsaksuppe, med gode kjøttboller fra Inderøy til middag. Enkelt men godt. 
Søndag morra våknet vi til vær som på bildet over. Det blåste friskt og regnet pisket mot ruta. Bølgene hadde kvite skumtopper. Heldivis varte det ikke så lenge.
Været hos oss nå er som på bildet, og slik skal det fortsette. Vi er hjemme igjen, men gleder oss allerede til neste tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar