fredag 24. juni 2016

Tilbake til det kjente og trygge

Denne gangen hadde vi tre døgn til rådighet, og hadde tenkt oss sørøstover mot Røros. Men, så var det dette med været da. Beste meldinga viste seg å være hjemme og nordvestover. Dermed ble det Frosta igjen. Her er det alltid noe å finne på, uansett vær. Godvær kommer som et ekstra pluss, Det ble noen herlige dager. Litt vind første ettermiddagen, og regn om natta. Etter det ble det bare bedre og bedre. 
På hver tur plukker vi med litt stein til hagen. Det er så mange fine steiner å velge blant. 

Vi hygget oss både ute og inne. Å lese krim på senga er et "must" på bobiltur. Må innrømme at det er mannen som leser krim. Jeg holder meg til litt mer koselig lesing. 
Nydelig solnedgang andre kvelden. Bildet er tatt kl. 23.30. Det var ikke så mange biler på plassen, To norske, to tyske og en nederlansk bil. Det kom noen flere etter hvert.
Vi liker å sykle til Tautra over den lange moloen. Turen fra campingen tar omtrent tre kvarter i vårt tempo. Vi sykler gjennom skog, på stier og grusveier, langs sjøen forbi åker og eng. En opplevelsesrik tur hver eneste gang. På Tautra ligger Klostergården, med de gamle klosterruinene. Det må ikke forveksles med Tautra nonnekloster, som er nytt og ligger på andre sida av øya. Det er også absolutt verdt å besøke. Vi har vært der flere ganger. 
Tilbake til Klostergården. Her er det utrolig vakkert. Å sitte ute i den vakre hagen å nyte en lunsj/kaffe og kake er deilig. Her har de alle rettigheter, og vi så flere som koste seg med et glass vin/øl.Det var en jevn strøm av folk der hele tida.


Bak det ene huset ligger staudehagen. Der kan du handle etter plukk selv-prinsippet. Etter som vi syklet, med hver vår lille sekk kunne vi ikke kjøpe så mye. En staude fikk bli med hjem. 
I tillegg handlet vi friske, lokale grønnsaker fra et telt. Også etter plukk selv-prinsippet. Varene betales i en koselig butikk, der de selger kortreist mat og øl brygget på stedet. De selger også håndverksprodukter m.m.
Utsikten over Tautra fra Klostergården. Tautra nonnekloster ligger til høyre i bildet, på andre sida av bukta.
På sykkelturen passerer vi flere frodige åkre med grønnsaker av mange slag. Må med skam bekjenne at jeg ikke vet hva jeg har tatt bilder av. For meg ser det ut som salat. Om det er det vet jeg ikke!
På Frosta er det flere hundre gravhauger. Helt utrolig at den lille bygda har så mange. Eksperter mener det er et bevis på at dette har vært et viktig sted, med stor velstand i gammel tid. 


Tirsdagens middag ble kald skinke og potetsalat m.m. Godt i varmen. Fikk heklet ferdig et par kjøkkenkluter i løpet av oppholdet også. En bukett med friske markblomster prydet bordet vårt ute.
Litt strikking ble det tid til på kvelden. Hadde med garn jeg har spunnet selv. Det blir til et par ankelsokker til meg selv.
På bildet under har jeg forsøkt å fotografere en skarv, som står på en stein og lufter vingene. Zoomet litt med mobilen, men det ble utydelig. Tok det med likevel, fordi jeg synes det var et artig motiv.
Så var oppholdet over, og vi er på hjemvei. Her like før vi kjører inn i Helltunnelen, etter å ha passert Stjørdal og flyplassen.
Gleder oss til neste tur, som vil gå sørover mest sannsynlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar