søndag 31. mai 2020

Pinsehelga 2020

Onsdag før pinsehelga pakket vi bilen og kjørte til vårt favorittsted for korte turer, Frosta. Halvannen times kjøring hjemmefra. Etter som det var meldt godt vær for pinsehelga, dro vi et par dager før. Av erfaring vet vi at det er mange som søker til Frosta i helger med godt vær.
Da vi ankom var én av over førti plasser opptatt. Vi fant oss en fin plass helt i sjøkanten, med litt bjørkekratt rundt. En liten oase for seg selv, nesten. Gråvær, vind regn og åtte grader er ikke akkurat sommervær, men sola tittet fram på kvelden. 

Torsdag var det oppholdsvær, men fortsatt vind og kaldt. Vi tok sekk på ryggen og gikk en fin tur gjennom skog og eng, langs den vakre Frostastien. 

Fredag var været betraktelig bedre. Sola kom fram og temperaturen steg. Tid for årets første sykkeltur til øya Tautra. Mye vakkert å se på underveis. Lunsjstopp på Klostergården er obligatorisk. En galleribesøk fikk vi også med oss. Fint å sitte litt ute om ettermiddagen. Plassen fylles opp med biler utover kvelden. 

Lørdag våkner vi til sol og varme. Eldste sønn m/samboer tar turen med egen båt over fjorden. De legger til ved gjestebrygga på Småland, sju og en halv kilometer fra oss. Vi sykler langs Frostastien dit. Det tar sin tid, etter som stien går gjennom inngjerdinger med kyr, langs smale stier og opp og ned bratte bakker. Naturen og kulturlandskapet er utrolig vakkert på en dag som denne. Vel framme blir det lunsj ombord i båten. Deretter rusler vi innom ei sølvsmie i nærheten. Den åpner ikke for sesongen før 1. pinsedag, men vi får komme inn. Innehaveren gir oss en innføring i hva hun lager og hvordan. Interessant. Etterpå er det tid for å dra hvert til sitt. Vi to tar fatt på turen hjem langs hovedveien. Strekningen starter med en lang og bratt oppoverbakke, der vi leier syklene. Vi tar en ispause i sentrum før vi fortsetter på den siste etappen. Fem timer ute i godværet, stort sett i bevegelse gir en god tilfredsstillelse. Vi er takknemlige og fornøyde med dagens opplevelser. 

Vi velger å kjøre hjem neste formiddag, 1. pinsedag. Vi kommer hjem til varmt og deilig sommervær. Nå blir det vanning av planter og andre sysler i hus og hage. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...