fredag 14. august 2020

Kortreist tur til Trondheimsfjorden

Denne våren og sommeren har vært litt annerledes enn forventet. Flere familiearrangement er blitt avlyst/utsatt, og vi har holdt oss i eget fylke på bobilturene våre. Vi har hatt mange fine opplevelser i kjente og litt mer ukjente omgivelser. 
Når vi er så heldige å ha nær familie som driver gård ved fjorden, er det fint å kunne bo på tunet hos dem med bobilen. Det har vi benyttet oss av flere ganger. Nå er vi nettopp kommet hjem etter tre døgn der. Været har vært bra den siste tida. 18-20 grader, lite vind og en del sol. Det kaller vi fint sommervær i vår del av landet. Vi tilbrakte mye tid ved naustet vårt i sjøkanten. Et par turer i skogen for å plukke bringebær ble det denne gangen også. Det er mye, og stor bær i år. 
Ny jord dyrkes stadig på gården. Det er ikke noen enkel sak. Skog skal ryddes og mengder med store, litt mindre og små stein skal fjernes. Nå til dags har de ekstra folk og spesialmaskiner til å hjelpe seg med jobben. I min morfars tid foregikk det med håndmakt og hest, og etter hvert traktor.
Fergeleiet Flakk-Rørvik ligger en passende rusletur unna. Dit gikk vi en dag, for å kjøpe is. Da satt vi ute på moloen og kikket på fergene som kom og gikk. 
En trivelig tur i skumringen, på gamle «stier» sammen med vertskapet fikk vi også tid til. Samt gode samtaler over en kopp kaffe. 
Vi valgte å kjøre langs fjorden, inn til byen på vei hjem. Turistmagneten Munkholmen kunne vi se ute i fjorden, da vi nærmet oss byen. Vi passerte bydelen Ila, før vi fortsatte sørover til vårt hjemsted.
Nok en fin tur for «minneboka vår.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fire fine døgn på Hauganfjæra

Tidlig i august ble det fire fine døgn på Hauganfjæra Camping og Frosta. Det ble flere nydelige turer langs den vakre Frostastien, både på s...