fredag 30. juni 2023

Sol og sommer og noen gråværsdager i juni

I går og i dag regner det i Trøndelag, og værmeldinga for de kommende dagene er ikke den beste. Denne uka arrangeres den årlige marknaden i Trondheim, «martnan» som vi kaller den lokalt. Tok en liten tur dit i går, sammen med min svigerinne. Jeg kom hjem med en vevd løper, kjøpt i en av bodene. Det var det eneste jeg handlet. Vi tok oss tid til to kafèbesøk i løpet av byturen. Først lunsj, med deilig toast og salat i Hornemannsgården. Et erværig, gammelt trepalèt fra 1700tallet. Byens gamle politistasjon fram til 1974. Nå er det pensjonistene i byen som har råderett over huset. Vi avsluttet med kaffe og kake i Mormors Stuer, et sjarmerende spisested i en gammel bygning i byen.
Bobilen har vært på service og periodisk kjøretøykontroll. Etter som bilen er fem år, ble vi rådet til å bytte registerreim. Når det er gjort blir det ny bobiltur. Det ser vi fram til.Hornemannsgården ved Torvet i Trondheim. 
Bildet lånt fra nettet.

Nydelig gulrotkake med ostekrem.

Mormors stuer i Trondheim
Bildet lånt fra nettet.

Før gråværet inntok landsdelen hadde vi mange, fine, varme dager ved Trondheimsfjorden. Vårt lille fristed i strandkanten ble flittig brukt. Uten bobil denne gangen. Lar bildene tale for seg selv.
Vi hadde et par gråværsdager tidligere i juni også. Den ene benyttet vi til et nytt besøk i Ringe Botaniske hage. Der er det alltid noe vakkert å oppleve.

Det har vært mange gode sommerdager i juni. Vi har virkelig satt pris på hver og en av dem.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar